Nedělní svahový kombat

16. února 2020

Po dlouhé době jsme opět využili příznivých povětrnostních podmínek a vyrazili na újezdský špidlák. Na této narychlo svolané akci se nás sešlo neskutečných 6 pilotů s kombatovými samokřídly a tak bylo o zábavu postaráno. Došlo i na pár úspěšných sestřelů následně potvrzených přemetem či výkrutem.

Vítězem tohoto klání se nakonec stal Pepa, který získal 10 bodů za sestřel Roberta (pilota - a to až do krve). Po tomto kontaktu byl Robert dočasně paralyzován a tedy indisponován k dalšímu ovládání vlastního modelu, toho času ve vzduchu. Jelikož Pepa zaútočil zbaběle po větru na celou skupinku pilotů (kterou Robert statečně ochránil), každý z nás měl při útoku plné ruce práce s krytím vlastního těla a se sledováním vlastního modelu, a tudíž nikdo nezaregistroval nebojácný autonomní úlet Robertova samokřídla. Poslední na co si Robert po probuzení matně vzpomínal bylo, že jsme se domlouvali, že půjdeme lítat na svah...

Závěrečná necelá hodinka tedy proběhla ve znamení hledání ztraceného modelu. Zatímco většina z nás běhala pod hranou kopce stále nahoru a dolu jak kamzíci, Robert se po obnovení všech svých životních funkcí vydal pěkně po rovině po větru za hranu svahu. Když už jsme s vyplazenýma jazykama pomalu začínali myslet na to, že tam Roberta necháme bloudit samotnýho, tak se samokřídlo našlo. Šťastným nálezcem byl samozřejmě Robert, a uspěl dokonce i bez brýlí, které nepřežili předchozí nálet a sestřel. Model našel asi 200 metrů po větru za hranou kopce.

Mc.




FOTOgalerie