Modelden 2022

1. 10. 2022

Příprava tradičního 14. žatčanského Modeldnu probíhala letos, stejně jako loni, v dosti nejisté atmosféře. Tentokráte příčinou nebyla nějaká pandemie, nýbrž značně nevyzpytatelné počasí. Předchozích 14 deštivých dnů nedávalo velkou naději na zdárný průběh akce a do poslední chvíle jsme přípravy na poše odkládali až na sobotní dopoledne, aby byla možnost případně akci operativně zrušit, s co nejmenšími finančními a "pracovními" ztrátrami.

Nakonec se počasí umoudřilo a v podstatě po celý den nám přálo nejen při přípravě nezbytrného "cirkusu" na ploše, ale i v čase hlavního programu. Předpovídaný déšť přišel až navečer, ale to už byly modely v bezpečí domovů nebo sbaleny v autech, pouze altány a vybavení zázemí bylo nutno během dalších dní dosušit.

Během sobotního odpoledne byla na stojánce a hlavně při praktických ukázkách k vidění pestrá paleta zajímavých modelů nejen letadel, ale jezdila i autíčka a na přilehlé říčce Cézavě byly k vidění i ukázky RC lodiček, zhotovených naším klubovým "potěrem". Novinkou bylo několik úspěšných startů modelu rakety.

Na stojánce vedle prostoru pro diváky byl "k osahání" sestaven "dospělý" větroň Standard Cirrus jednoho člena našeho klubu a tradičně i několik auto/moto veteránů.

I přes relativně malou propagaci akce, stejně jako loni, se dostavilo překvapivě veklé množství diváků nejen z naší obce, ale i ze širokého okolí.

Z.S.    

 

FOTOGALERIE - Paťas

FOTOGALERIE - Vlasovec