Polétání v Kyjově 2012

8.-9. 2012

Původně jarní akci kyjovští modeláři přesunuli na léto, hlavně z důvodu stabilnějšího počasí. Že to byl krok správným směrem se ukázalo již loni, ale potvrdilo se to i o letošním druhém zářiovém víkendu.

Pořadatelé tuto tradiční akci spojili se soutěží modelů akrobatů, která se konala v sobotu. Nedělní, přímo ukázkové počasí, vylákalo na letiště kyjovského aeroklubu nejen velké množství diváků, ale značný „přetlak“ se vytvořil i na straně účinkujících – na některé piloty se během celého dne ani nedostalo, aby předvedli své vystavené modely také „v akci“. Asi hlavní příčinou této situace je kombinace modelářské akce s vystoupením skutečných letounů, kdy sice bývají k vidění zajímavé ukázky (přistání/start a akrobacie L-29 Delfín, výsadek parašutistů, apod.), které ale značně zkrátí čas určený modelářským ukázkám.

Z našeho klubu se na akci aktivně podíleli hoši Sobotkovi (Diabolic, AcroMaster, parašutista Ferda) a výstavku historiků připravili Zdeněk a David Sýkorovi a Michal Cupák.(9 modelů). Z.S.  

 

Oficiální článek a fotogalerie ZDE.




FOTOgalerie