Alkácká drakiáda 2013

13. 10. 2013

Rosničkáři sice předpovídali na neděli značné snížení intenzity větru, ale po velice větrné sobotě, kdy se topoly kolem místního fotbalového hřiště skláněly téměř až k zemi a draky nedočkavců se trhaly ze šňůr, v bezvětrnou neděli snad nikdo nemohl věřit. Ale bylo to tak – takové naprosto ideální počasí pro létání s modely letadel jsme nikdo z nás snad letos nezažili – chvílemi naprosté bezvětří, sluníčko svítilo a teplota něco málo pod  20°C.

Zpočátku se sice někteří snažili své draky dostat do výšky, kde alespoň trošičku bylo cítit tah do šńůry, ale nikdy tyto lety neměly dlouhého trvání a kolébající se drak vždy skončil na zemi. Nejdéle nakonec létal drak tahaný po ploše letiště neustále tam a zpět modelem dálkově ovládaného auta.

Děti (i ty větší) nakonec skončili u náhradního programu  - malování křídami po vozovce a vzdušný prostor, až do západu slunce plně ovládli modeláři, kteří nezapomněli na již tradiční zpestření takovýchto akcí – výsadek parašutisty Ferdy a shoz bonbónů z modelu letadla.

Příchozí děti byly odměněny malým občerstvením a dospělé překvapil starosta obce, který přivez kanystr plný lahodného červeného burčáku.

Z.S.        




FOTOgalerie