Létáme pro vás _Boleradice 6.9.2020/zrušené

6.9.2020

 

Nedělní počasí "jak na houpačce" - sice teplo, ale chvíli sluníčko, chvíli déšť a v Boleradicích mělo být Létáme pro vás. Měl jsem v plánu pasivně (pouze malá výstavka) návštěvníky seznámit s historickou modelařinou.  Jelikož jsem se nikde nedověděl aktuální situaci a po 14. hod přestalo pršet, dal jsem do auta 4 éra a jel se tam podívat. Na letišti stálo pouze jedno auto a dva bratři tam lítali s polomaketou stíhačky Polikarpov. Zřejmě ani v Boleradicích nebyl znám aktuální stav akce a tak se tam postupně „trousilo“ i několik diváků – většinou rodiny s malými dětmi.

Původně jsem se chtěl otočit a jet hned domů, ale otázky „Co to v autě mám, jak je to velký, jak to lítá,…“, mě přiměly to z auta vyskládat, sestavit Flamingo a uskutečnit jeden let. A jelikož se mezi přítomnými našel i jeden člověk, který kdysi vlekal volné A-dvojky, sestavil jsem i Vítěze a předvedli jsme jeden start větroně.

Od přítomných jsem se dověděl, že akce byla přesunuta na neděli za 14 dní – tj. 20.9.2020 a den předtím na tomto letišti bude probíhat také velice zajímavá a dnes již spíše vzácná soutěž – Mistrovství ČR upoutaných kombatů.

Z.S.    




FOTOgalerie