Modelden 2021

25. 9. 2021

 

Třináctý ročník naší největší klubové akce byl v podstatě kopií Modeldnu 2020. Tím je myšleno, že do poslední chvíle nebylo jasné, co a jak bude, co a jak může být. Hlavním regulátorem bylo Ministerstvem zdravotnictví čerstvě vydané Mimořádné opatření platné od 1.9. 2021. Tím pádem jsme zrušili veškerou propagaci a nějaké velké přípravy s tím, že pokud bude vhodné počasí, tak se domluvíme, určíme den a operativně akci provedeme. Samozřejmě, kdo někdy nějakou akci připravoval, tak ví, že to není tak jednoduché, jak se to napíše, ale že i „ošizené“akci musí předcházet několikadenní příprava nejen místa konání, ale vše musí být předem domluveno, nachystáno a připraveno k rychlému převozu a instalaci na letišti.

Dnem „D“ byla nakonec určena sobota 25.9.2021, kdy dopoledne proběhly přípravy a v poledne se začalo létat. Tím, že jsme akci nedělali žádnou velkou propagaci, jsme byli smíření s průběhem typu – zalétáme si, kdo a jak bude mít chuť a třeba se někdo přijde podívat. Skutečnost však předčila naše očekávání a zřejmě i nádherné počasí přispělo k tomu, že se na ukázky modelů nejen našich členů, ale i již tradičních účinkujících kolegů modelářů z řad našich kamarádů a známých, přišel podívat velký počet hlavně rodin s malými dětmi nejen z naší vesnice, ale i ze širokého okolí.

K vidění byly ukázky nejen modelů letadel, ale i rádiem řízených modelů aut a lodí. S již tradiční zajímavou ukázkou modelů vojenské techniky z období 2. světové války za námi přijel kamarád z brněnského klubu World War II Circus 1:6 .

 

Nakonec i narychlo uspořádaná akce se nad očekávání podařila a všem, kdo se o její přípravu a průběh zasloužili, byly největší odměnou pochvalné komentáře z úst návštěvníků akce.

 

Z.S.   




FOTOgalerie