Žatčanská - Alkácká drakiáda - 2005

29.10.2005

V sobotu 29.10.2005 se uskutečnil 2. ročník žatčanské drakijády.

Přípravy probíhaly již týden předem stavbou draků v naší dílně a v družině místní ZŠ, která byla s naším klubem spolupořadatelem této akce. Přípravy vyvrcholily v pátek – den před konáním drakijády- sériovou stavbou draků v naší dílně.

I když začátek drakijády byl ohlášen na sobotní odpoledne, tak poslední přípravy probíhaly již od rána. Vzhledem k JV větru bylo zvoleno za místo konání této akce pole na severní části naší obce – za řekou Cézavou, a tak bylo třeba postavit provizorní lávku přes tuto říčku.

Na vlastní akci se účastníci začali scházet kolem jedné hodiny odpolední. Někteří (hlavně dospělý doprovod malých dětí) se vůbec na druhou stranu řeky nedostali a výkony draků svých ratolestí pozorovali od občerstvovacího vozu s pohárkem svařeného vína v ruce.

Na obloze nakonec bylo k vidění na dvacet draků různých velikostí, konstrukcí a vzhledu. Někteří se na obloze držely celou dobu konání akce, jiní třeba jen pár vteřin.

I přes stále trvající silný vítr nakonec odpoledne zpestřil leteckou produkcí svého popronového elektroletu Luděk M., a Zdeněk S. zkusil Foťákovníkem udělat několik leteckých snímků místa konání drakijády a naší vesnice.

I když se s draky létalo bez soutěžení – jen pro radost, všichni účastníci nakonec obdrželi sladkou odměnu.




FOTOgalerie