Zmrtvýchvstání Extry MX od PA models

10.10.2011

Precision Aerobatics-australská společnost vyrábějící skvělé ARF stavebnice akrobatických letadel řadících se mezi světovou špičku jak zpracováním tak letovými vlastnostmi.

Tyto modely rozhodně nepatří do kategorie cvičné pro začátečníky i když někteří modeláři to nechápou a potom máme jedinečnou příležitost se s těmito pro nás těžko dostupnými modely velmi podrobně seznámit.Extra MX je jedním z nich. Po dvou těžkých haváriích se nám dostala na pracovní stůl a i když část od motorové přepážky po křídlo jsme si museli pouze domyslet a centroplán už byl velmi pečlivě doztužován plnou balzou  nás zbytek modelu přesvědčil o kvalitě jak konstrukce tak materiálů.Po čtrnácti dnech třískování se Extra zbráborala skoro do původního stavu a čeká na zálet. Bohužel po všech opravách a použitím nevhodného vybavení přibrala už asi 300g což se negativně projeví na letových vlastnostech.

Velice mě mrzí že je tento model kompletně vybaven "čínou" což je naprostá degradace tak skvělého a velmi drahého modelu.  

                             L.S.




FOTOgalerie